'Roberto Martinez gaat helemaal in tegen wil van fans met opstelling tegen Marokko'

'Roberto Martinez gaat helemaal in tegen wil van fans met opstelling tegen Marokko'
Zondag 27 november 2022 - 08:00   I   door Redactie

De kans is volgens Eddy Snelders niet groot dat bondscoach Roberto Martinez veel zal veranderen aan de basisopstelling van de Rode Duivels tegen Marokko. De analist verwacht amper wissels.

De wedstrijd tegen Canada was niet om over naar huis te schrijven voor de Belgen. De Canadezen waren veel beter, maar de Rode Duivels konden toch gevleid winnen met 1-0. De wedstrijd tegen Marokko kondigt zich dan ook niet eenvoudig aan. Toch behoudt Martinez het vertrouwen in zijn opstelling.

Zo is het zeer twijfelachtig of Amadou Onana in de basis start. "Hij verwijst altijd naar die 5 wisselmogelijkheden. Er zijn misschien 1 à 2 plaatsen waar hij over nadenkt, maar voor de rest zal hij vooral ingrijpen tijdens de match mocht dat nodig zijn", aldus Snelders bij Sporza. Zowat heel het land verwacht Onana nochtans in de basis.

Over Marokko: "Marokko is een heel ander type ploeg met andere spelers", analyseert Snelders. "Het zal terugvallen op zijn organisatie zoals het tegen Kroatië deed. Het speelt zeer compact. Ze proberen vooral langs de rechterkant uit te breken, maar offensief hebben ze in hun eerste match niet veel gerealiseerd."

Poll: Moet Martinez Onana opstellen?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023