‘Clash breekt helemaal los: Rode Duivels wijzen naar elkaar én naar de bondscoach’

‘Clash breekt helemaal los: Rode Duivels wijzen naar elkaar én naar de bondscoach’
Maandag 28 november 2022 - 09:00   I   door Redactie

Na de 0-2 nederlaag tegen Marokko is het moeilijk om iets positief te schrijven over de Rode Duivels. Ook de spelers zelf zien dat het momenteel echt niet goed gaat.

Ze hebben het weliswaar moeilijk om in eigen boezem te kijken. Liever wijzen ze stuk voor stuk naar elkaar. Het begon allemaal bij De Bruyne die in een interview bij het Engelse The Guardian liet weten dat de Duivels “te oud zijn om wereldkampioen te worden”, zo vertelt Bob Peeters bij Villa Sporza.

Het Laatste Nieuws maakte een overzicht van de ‘steekspelletjes’ die sindsdien plaatsvonden. Eerst haalde Hazard uit naar de verdediging: “Ze zijn niet de snelste ter wereld, maar dat weten ze zelf ook wel. De oplossing: snelle mannen zetten!”

Na de verloren match tegen Marokko leek Vertonghen op die uitspraak te reageren: “Waarschijnlijk vallen we slecht aan omdat we te oud zijn.” Ook tijdens de wedstrijd tegen Canada liep het al eens mis tussen De Bruyne, Alderweireld en Martinez.

Vriendengroep

“Ik begrijp de kritiek op de tactiek, maar als de coach op die manier wil blijven spelen, dan moeten wij daar honderd procent achter staan”, liet Kevin De Bruyne zich uit over de tactiek van Roberto Martinez.

De vriendengroep van 2018 lijkt helemaal uit elkaar te zijn gevallen. Het naar elkaar uithalen in de media wordt door Anderlecht-doelman Van Crombrugge bij Villa Sporza beschreven als: “Olie op het vuur gooien.” Komt dit nog wel goed?

Poll: Vind jij het oké dat de Duivels dit soort uitspraken doen in de media?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Marokko

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024