Alweer groot spektakel op WK in Qatar: Ghana pakt drie erg belangrijke punten

Maandag 28 november 2022 - 16:00   I   door Redactie

Ghana heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de achtste finales. De Ghanezen versloegen Zuid-Korea met 3-2. Voor de Zuid-Koreanen ziet het er met een slotmatch tegen Portugal niet goed uit. Zij hebben nog maar één punt.

Zuid-Korea-Ghana 2-3

Het is een spektalerijke dag op het WK. Ook Zuid-Korea en Ghana maakten er dus een doelpuntenfestival van. Aan de rust leek de wedstrijd al bijna gespeeld. Salisu en Kudus hadden Ghana op een comfortabele voorsprong gebracht;

In de tweede helft zorgde Cho in zijn eentje in geen tijd met twee goals voor de gelijkmakers. In tegenstelling tot Servië tegen Kameroen kon Ghana zich wel nog herstellen. Kudus bezorgde Ghana met zijn tweede van de dag de drie punten, ondanks nog een enorm slotoffensief van de Zuid-Koreanen. Odoi en Sowah (beiden Club Brugge) begonnen weer op de bank. Odoi mocht wel invallen en vierde zo zijn WK-debuut.

Doelpuntenmakers:

24' Salisu 0-1, 34' Kudus 0-2, 58' Cho 1-2, 61' Cho 2-2, 68' Kudus 2-3