Bondscoach Martinez krijgt verschroeiende kritiek: “Hij houdt zichzelf voor de gek!”

Bondscoach Martinez krijgt verschroeiende kritiek: “Hij houdt zichzelf voor de gek!”
Woensdag 30 november 2022 - 20:00   I   door Redactie

In navolging van de verhalen die de ronde deden over de problemen in de kleedkamer van de Duivels, stond Roberto Martinez woensdag de pers te woord.

Daar vertelde hij dat de Belgische journalisten de ploeg meer moeten steunen in plaats van ‘fake news’ te verspreiden. Ludo Vandewalle — chef voetbal bij Het Belang van Limburg — reageerde daar als volgt op: “De Belgische media hebben dat verhaal zoals het hoort opgepikt, met woord en weerwoord.”

“Dat had niet gehoeven volgens Martinez, die het verhaal net als zijn spelers als uit één mond ontkent”, gaat Vandewalle verder. “Het zou nochtans erg zijn dat er na zo’n nederlaag geen discussies zouden plaatsvinden", aldus de journalist. "Martinez heeft last met de kritiek die hij negativiteit noemt.”

Vervolgens haalt de chef voetbal bijzonder hard uit naar de bondscoach: “Nog even herhalen: een ploeg verliest niet omdat de media te kritisch zijn. De media zijn kritisch omdat een ploeg niet presteert. Wie de oorzaak probeert om te keren, houdt zichzelf voor de gek.” Met andere woorden: ‘Martinez, je houdt jezelf voor de gek!’

Blamage

"Ach wat, de bondscoach staat onder druk. Uitschakeling zou een blamage zijn. Dat weet Roberto Martinez. Dan gaat een mens eens emotioneel reageren. Dat mag", concludeert Vandewalle. "Het zou een enorm pluspunt zijn als hij dat venijn in zijn groep zou kunnen slijpen voor de wedstrijd tegen Kroatië."

Poll: Vind jij ook dat Martinez zichzelf voor de gek houdt?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024