Bob Peeters haalt vlak voor match uit naar Martinez: “Dan laat je De Bruyne eruit!”

Bob Peeters haalt vlak voor match uit naar Martinez: “Dan laat je De Bruyne eruit!”
Donderdag 01 december 2022 - 12:00   I   door Redactie

Voor de Belgen is de opdracht donderdagmiddag duidelijk, winnen van Kroatië is simpelweg een must. Als ze dat kunnen verwezenlijken, dan stoten ze alsnog door naar de volgende ronde.

De laatste dagen was er bijzonder veel te doen rond de sfeer in de kleedkamer van de Duivels. Er kwamen heel wat verhalen naar buiten, die stuk voor stuk ontkend werden door de spelers en bondscoach.

Bij Villa Sporza laat Bob Peeters zich uit over dat voorval en het daaropvolgende groepsgesprek: “Martinez is een gentleman, wat hem siert. Maar af en toe moet je als trainer eens boos worden.”

“Dan weet iedereen dat er één kapitein is in de kleedkamer, die bepaalt hoe ze gaan spelen. Martinez laat het een beetje op zijn beloop, maar topsport is winnen en af en toe moet de trainer laten zien dat iedereen dezelfde richting uit moet gaan”, verklaart Peeters.

De Bruyne

“Als je als speler dan niet volgt — of je nu De Bruyne of Hazard heet — dan ga je eruit”, gaat Peeters verder. “Uiteindelijk is er één doel en dat is naar de volgende ronde gaan. Of dat nu met Doku, Hazard of De Bruyne is… België moét door!” , is de ex-Duivel galshelder.

“Je moet als bondscoach vooral duidelijkheid scheppen. Je moet durven zeggen: ‘Oké, we hebben te weinig beweging, misschien moeten we verjongen’. Zet er mannen in die mentaal geen last meedragen en na zestig minuten kan je nog steeds de vaste waarden erin brengen”, concludeert Peeters.

Poll: Ben jij het eens met Bob Peeters?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kroatië

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023