Roberto Martinez stopt als bondscoach van de Rode Duivels: "Ik kan niet meer verder"

Roberto Martinez stopt als bondscoach van de Rode Duivels:
Donderdag 01 december 2022 - 18:44   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft zijn afscheid aangekondigd als bondscoach van de Rode Duivels. Hij deed dat na de uitschakeling in de groepsfase op het WK.

Toen de vraag over zijn toekomst kwam, kondigde Martinez zijn afscheid van de Rode Duivels in tranen aan. “Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach. Ik heb afscheid genomen van de spelers en de staff", klonk het. "Ik kan niet verder. Ik ging sowieso stoppen. Wat er ook ging gebeuren. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden. Die beslissing heb ik net voor het WK genomen.”

Hij blikt wel nog positief terug op die laatste wedstrijd tegen Kroatië. “Vandaag waren we nog eens onszelf”, zei hij bij Sporza. “Het is nooit makkelijk om een match te winnen op een WK. In die eerste match tegen Canada wonnen we, maar waren we onszelf niet."

"Die tweede match tegen Marokko verloren we verdiend. We waren niet klaar. Vandaag creëerden we wel veel kansen, dus nee, spijt heb ik niet. We kunnen het WK met opgeheven hoofd verlaten.”

2018 hoogtepunt

Martinez was sinds 2016 aan de slag als bondscoach van de Rode Duivels. Na het mislukte EK nam hij het over van Marc Wilmots. De Spanjaard loodste de Belgen naar de derde plaats op het WK van 2018. Nadien bleven de resultaten enigszins uit. Op het EK werden de Duivels uitgeschakeld in de kwartfinales door Italië en in de eindfase van de Nations League bleek Frankrijk te sterk in de halve finale.

Poll: Vind jij zijn vertrek terecht?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024