Wat een spektakel: Spanje heel nipt door na nederlaag, Duitsland is uitgeschakeld

Donderdag 01 december 2022 - 21:53   I   door Redactie

Na de Rode Duivels is ook Duitsland uitgeschakeld. De Duitsers wonnen wel van Costa Rica, maar Japan zorgde weer voor een enorme stunt door Spanje te verslaan.

Japan-Spanje 2-1

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Spanje na het vroege doelpunt van Alvaro Morata. Gek genoeg ging Japan in enkele minuten erop en erover dankzij goals van Doan en Tanaka. Daardoor mag Japan als groepswinnaar naar de achtste finales. De Japanners nemen het daarin op tegen Kroatië, Spanje treft Marokko.

Doelpuntenmakers:

11' Morata 0-1, 48' Doan 1-1, 51' Tanaka 2-1

Costa Rica-Duitsland 2-4

Het werd een spektakelstuk waarin Duitsland oververdiend op voorsprong stond aan de rust. Toch gaven de Duitsers die gunstige uitgangspositie uit handen tegen de verrassende Costa Ricanen. Havertz stelde echter nog orde op zaken. Füllkrug maakte zelfs nog een vierde. Door de overwinning van Japan mocht het echter niet baten voor Duitsland.

10' Gnabry 0-1, 58' Tejeda 1-1, 70' Vargas 2-1, 73' Havertz 2-2, 85' Havertz 2-3, 90+1' Füllkrug 2-4