OFFICIEEL: Anderlecht stelt met Riemer nieuwe coach aan, ook nieuwe T2 is bekend

OFFICIEEL: Anderlecht stelt met Riemer nieuwe coach aan, ook nieuwe T2 is bekend
Vrijdag 02 december 2022 - 10:50   I   door Redactie

Anderlecht heeft de komst van Brian Riemer bevestigd. De Deen komt over van Brentford, waar hij aan de slag was als T2. Het wordt zijn eerste ervaring als hoofdcoach.

De komst van Riemer kan niet los worden gezien van die van technisch directeur Jesper Fredberg. Hij stelde met Riemer een landgenoot aan. Robin Veldman wordt voortaan T2. De Nederlander leidde de ploeg na het ontslag van Felice Mazzu, maar zet nu een stap terug.

"Al sinds kindsbeen af ken ik RSC Anderlecht als een grote club in het Europese voetbal. Ik ben dan ook erg trots om hoofdtrainer te worden bij een club met zo’n rijke geschiedenis. Uit mijn lange periode bij FC Kopenhagen weet ik wat het is om elke wedstrijd te moeten winnen en mee te strijden voor titels", zegt de 44-jarige Riemer. 

"De afgelopen jaren hebben we bij Brentford FC een heel andere maar niet te onderschatten missie volbracht door een voetbalcultuur en stabiliteit te installeren en de club uiteindelijk naar de Premier League te loodsen."

"Ik voel dat de tijd nu rijp is om de volgende stap te zetten en ik wilde die uitdaging enkel aangaan bij een club met uitgesproken ambities. Er is werk aan de winkel om het team terug te krijgen waar het hoort. Ik leef er vol vertrouwen naar toe.”

Poll: Denk jij dat Brian Riemer een goeie keuze is?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023