Dít wordt volgens Van der Elst het elftal van de Duivels in 2023: “Doorselecteren”

Dít wordt volgens Van der Elst het elftal van de Duivels in 2023: “Doorselecteren”
Zaterdag 03 december 2022 - 11:00   I   door Redactie

Na de roemloze aftocht op het WK in Qatar nam Roberto Martinez afscheid van de Rode Duivels. De nieuwe bondscoach zal waarschijnlijk moeten doorselecteren in zijn selectie.

Franky Van der Elst probeerde bij Het Nieuwsblad in de rol van bondscoach te kruipen. Hij maakte een elftal op dat hij verwacht voor de kwalificatiecampagne voor het EK. Daar had hij geen ruimte voor Alderweireld, Vertonghen, Witsel en Eden Hazard. “Allereerst zou ik voor een nieuw systeem gaan, een 4-3-3”, opent Van der Elst.

“Courtois spreekt voor zich. Aan Wout Faes en Arthur Theate kan je niet voorbij. Theate zou ik als linksback zetten en Castagne als rechtsback.” Over het laatste plekje in de verdediging twijfelt hij wat meer: “Zeno Debast, al moet die nog wat beter worden. Dendoncker kan daar inspringen en in het slechtste geval kunnen Vertonghen of Alderweireld soms eens depanneren.”

Op het middenveld kiest de analist voor een driehoek: “Tielemans zou ik als controlerende middenvelder laten spelen in de driehoek in het midden. Onana kan dan gebruikt worden als box-to-boxspeler. De Bruyne gebruik ik dan weer als nummer 10, waar zijn klasse beter uit de verf moet komen.”

Aanval

“De spits is Lukaku, dat is duidelijk”, gaat Van der Elst verder. “Trossard kan ook voorin in de ploeg komen, net als Doku. Zij kunnen dan doorheen de match van flank wisselen”, concludeert de ex-Gouden Schoen. “Eden Hazard zou ik wel oproepen, maar zolang hij op de bank zit bij Real kan hij geen basisplek in de ploeg hebben.”

Elftal

Poll: Wie moet de nieuwe kapitein van de Duivels worden?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024