Is het van dat?: ‘Déze Duivel wordt het eerste slachtoffer van nieuwe bondscoach’

Is het van dat?: ‘Déze Duivel wordt het eerste slachtoffer van nieuwe bondscoach’
Zaterdag 03 december 2022 - 13:30   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn inmiddels weer bij hun families. Na de roemloze aftocht op het WK wordt de focus voor even weer verlegd naar de competities in clubverband.

Althans, voor sommigen zal dat voor even zijn, want enkele anderen lijken de focus voor altijd te moeten verleggen. Door het afstappen van Roberto Martinez wordt er verwacht dat de volgende bondscoach zal doorselecteren. Uit verschillende bronnen luidt dat onder meer Vertonghen en Mertens afgeschreven kunnen worden.

Dat geldt volgens velen ook voor de 33-jarige Axel Witsel, die onder Martinez voor vele jaren een absolute titularis was op het middenveld van de Duivels. Volgens Van der Elst is er alvast geen plaats meer voor hem: "Witsel? Euh, die heeft een geweldige carrière gehad, maar het is genoeg geweest."

Jan Mulder zijn menig is bij Het Laatste Nieuws ook duidelijk: “Witsel is voorbij. Hij kan nog wel wat blijven voetballen, maar deze selectie is echt toe aan vernieuwing." Ook Marc Degryse deelt die mening: “Mijn geduld met hem is op. Fysiek kan hij het niet meer belopen en in balbezit brengt hij niets bij.”

Statistieken

Ook de statistieken van Witsel spreken niet in zijn voordeel. Er kwamen dan wel 95,5 procent van zijn passes op het WK aan, maar daarvan gingen er maar 17 procent in een voorwaartse richting. Witsel verstuurde geen enkele sleutelpas en hielp niet bij het creëren van kansen.

De nieuwe bondscoach zal zonder twijfel moeten doorselecteren. Het ziet er niet goed uit voor Axel Witsel zijn toekomst, die bij de Rode Duivels zomaar afgelopen zou kunnen zijn. Er lijkt alvast geen sleutelrol meer voor hem weggelegd.

Poll: Als jij bondscoach zou worden, zou je Witsel dan nog selecteren?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Atlético Madrid

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023