‘Déze ex-Anderlecht-trainer zou de ideale opvolger zijn voor Martinez (niet Kompany)’

‘Déze ex-Anderlecht-trainer zou de ideale opvolger zijn voor Martinez (niet Kompany)’
Zaterdag 03 december 2022 - 17:00   I   door Redactie

Dat Roberto Martinez niet langer aan de slag is als bondscoach weet u inmiddels wel. Er wordt al volop gespeculeerd over wie zijn opvolger zal worden.

Er zijn al heel wat interessante namen in veelvoud besproken. Denk maar aan Kompany, Clement, Vermaelen, Vanhaezebrouck, Henry en vooral Preud’homme. Toch lijkt er één trainer door velen over het hoofd te worden gezien.

Het Nieuwsblad oppert immers dat Frank Vercauteren een goede optie is als opvolger voor Martinez. “Hij is vrij en heeft al laten weten dat hij wel wil nadenken over de functie van Belgisch bondscoach. Toch als er duidelijkheid is wie de technisch directeur wordt”, aldus de Vlaamse krant.

“Hij kent het klappen van de zweep na passages bij Anderlecht, KRC Genk en Antwerp en hij staat voor directe communicatie. Bovendien heeft hij een goede relatie met De Bruyne en Courtois, die hij lanceerde bij KRC Genk en met wie hij in 2011 ook de titel pakte”, verklaart Het Nieuwsblad.

Contra

Toch ziet het nieuwsmedium ook een aantal dingen die in het nadeel van de ex-Anderlecht-trainer spreken: “Hij woont momenteel in Moskou, waar hij nog wil blijven. Hij plande namelijk om zijn visum met één jaar te verlengen.”

Vercauteren was ook al eens trainer van de Duivels: “In 2009 was hij al eens interim-coach. Daar hield het publiek geen goede herinneringen aan over: één gelijkspel en vier nederlagen. Dat was wel in de zware tijd voor de Gouden Generatie”, concludeert Het Nieuwsblad.

Poll: Wie zou jij het liefst als opvolger zien voor Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Antwerp

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024