'Déze verrassende stuntcoach van WK wordt achter schermen genoemd bij KBVB’

'Déze verrassende stuntcoach van WK wordt achter schermen genoemd bij KBVB’
Zaterdag 03 december 2022 - 19:30   I   door Redactie

De Duivels zitten momenteel zonder bondscoach. Op 24 maart gaat de kwalificatiecampagne voor het EK van start. De eerste tegenstander van de Duivels wordt Zweden.

Tegen dan zouden we zeker een nieuwe bondscoach moeten hebben. Er worden verschillende namen naar voren geschoven als kandidaten. Daar is zaterdag een zeer opvallende optie bijgekomen.

Volgens Nabil Djellit, een journalist bij het Franse L’Équipe, doet de naam van Hervé Renard de ronde achter de schermen bij de KBVB. Renard staat echter ook in de belangstelling van Qatar, waar hij zonder twijfel een heel pak meer geld zal kunnen verdienen.

Renard maakte op deze wereldbeker indruk met Saudi-Arabië. Op de eerste speeldag wisten ze voor een ware stunt te zorgen door Argentinië te verslaan. Nadien verloren ze wel van Polen en Mexico, waardoor hun WK er na drie matchen opzat.

Ervaring

Renard is een trainer met een heel pak ervaring. Hij wist al twee keer de Africa Cup te winnen. Eenmaal met Zambia, en ook een keer met Ivoorkust. Daarnaast was hij ook nog werkzaam als trainer van Angola, Marokko en Lille OSC.

U herinnert zich waarschijnlijk de speech die hij gaf in de kleedkamer tijdens de rust van de wedstrijd tegen Argentinië. Zo niet, dan kan u die hieronder nog eens bekijken. Saudi-Arabië stond op het moment van de speech 0-1 in het krijt, maar wist dat na de onderbreking om te buigen naar een 2-1 overwinning.

Poll: Zou jij Renard graag als opvolger van Martinez zien?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023