Ex-bondscoach Marc Wilmots wil gerechtigheid bij de Duivels: “Stop met zeveren!”

Ex-bondscoach Marc Wilmots wil gerechtigheid bij de Duivels: “Stop met zeveren!”
Maandag 05 december 2022 - 13:00   I   door Redactie

Marc Wilmots was van 2012 tot en met 2016 de bondscoach van de Rode Duivels. Zijn hoogtepunt was het WK van 2014, zijn dieptepunt het EK van 2016. Na dat kampioenschap werd hij ontslagen.

Bij Het Nieuwsblad laat de voormalige bondscoach zich uit over de verwezenlijkingen van zijn opvolger, Roberto Martinez. “Ik hoor van zijn advocaat dat Martinez de voetbalbond uit de prehistorie heeft gehaald. Stop met zeveren! Hoe kun je zoiets beweren?”, opent Wilmots.

“Die professionalisering was in 2011 al ingezet. Ik heb vervolgens de organisatie rond de Duivels op het niveau helpen brengen van clubs als Manchester City”, gaat de ex-bondscoach verder. “We hebben alles beter gemaakt. In 2016 nam Martinez over en wat is het resultaat? Niks!”

“Zes toernooien heeft hij de kans geregen. Met spelers die almaar meer ervaring hebben en meedongen naar de Gouden Bal werd het als maar slechter… ”, aldus Wilmots. “Bij veel dingen die Martinez verwezenlijkt heeft — zoals het filmen van elke amateurmatch — vraag ik mij af: Wat brengt dat op?”

Poll: Wie vond jij de betere bondscoach?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023