‘Lijst bondscoach ingekort: Déze Belgische topkandidaten mogen geschrapt worden’

‘Lijst bondscoach ingekort: Déze Belgische topkandidaten mogen geschrapt worden’
Maandag 05 december 2022 - 14:45   I   door Redactie

De Rode Duivels zitten momenteel zonder bondscoach. Er zal eerst een nieuwe TD aangesteld worden alvorens op zoek te gaan naar een opvolger voor Martinez.

Er worden heel wat namen genoemd als kandidaten om de nieuwe bondscoach te worden, zowel uit het binnen- als het buitenland. Eén naam die we bijzonder vaak zien terugkomen is die van Michel Preud’homme. Bij La Dernière Heure liet analist Alexandre Teklak zijn licht schijnen over de situatie van de trainer.

“We hebben een moderne coach nodig met een progressieve visie op voetbal”, opent de ex-Charleroi-speler. “Ik denk niet dat dat het geval is met Preud'homme”, schrijft hij de voormalige Club Brugge-trainer af. Er wordt ook een ex-Anderlecht-trainer opgeworpen als opvolger voor Martinez: Vincent Kompany.

“Kompany is nog maar kort bezig als trainer en hij wil wellicht liefst nog even dagelijks op het veld staan”, vertelt de analist over de ex-Duivel. “Als hij tegen de verwachtingen in toch wil komen, dan is dat puur uit liefde voor zijn land”, concludeert Teklak. De analist komt ook met een naam die hij wél mogelijk acht.

Clement

Philippe Clement wist in België drie opeenvolgende landstitels te bemachtigen, eentje met KRC Genk en twee met Club Brugge. Momenteel is hij aan de slag als trainer van AS Monaco. “Hij is al langer trainer dan Kompany en wie weet kan hij een tijdje bondscoach zijn, om nadien mogelijk terug te keren als clubcoach”, is het laatste dat Teklak te zeggen heeft.

Poll: Wie van deze drie zou jij het mínst graag als bondscoach zien?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Burnley  I  KRC Genk

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023