OFFICIEEL: Eerste Rode Duivel kondigt zijn afscheid aan na afgang op wereldbeker

OFFICIEEL: Eerste Rode Duivel kondigt zijn afscheid aan na afgang op wereldbeker
Woensdag 07 december 2022 - 11:09   I   door Redactie

De Rode Duivels werden op het wereldkampioenschap in Qatar uitgeschakeld in de groepsfase. Voor enkele spelers leek dat de laatste wedstrijd op een groot toernooi te worden.

Eén van hen heeft woensdagnamiddag aangekondigd dat hij niet langer zal doorgaan als Rode Duivel. Eden Hazard, die tijdens het WK nog vaak de voorkeur kreeg op Leandro Trossard, heeft zelf bekendgemaakt dat hij met onmiddellijke ingang stopt bij de Duivels.

"Ik draai vandaag een bladzijde om... Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven", luidt de aankondiging op Instagram.

"Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international. De volgende generatie staat klaar. ik ga jullie keihard missen... #onestensemble", gaat het bericht van de 31-jarige ex-kapitein van de Duivels verder.

Carrière

Het hoogtepunt van Hazard bij de Duivels is ongetwijfeld de bronzen medaille op het WK van 2018 in Rusland. In 126 wedstrijden wist Hazard maar liefst 33 keer te scoren bij het nationale team.

Hij speelde zijn eerste wedstrijd bij de Duivels in november 2008, het werd 1-1 tegen Luxemburg. Zijn laatste wedstrijd eindigde ook op een gelijkspel, 0-0 tegen Kroatië.

Poll: Snap jij dat Hazard niet langer doorgaat als Duivel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023