‘Belgische topclubs schrikken op: Club vestigt record dat concurrenten doet beven’

‘Belgische topclubs schrikken op: Club vestigt record dat concurrenten doet beven’
Woensdag 07 december 2022 - 16:00   I   door Redactie

De competitie ligt momenteel even stil. Terwijl we steeds dichter bij de WK-finale komen, bereiden de Belgische topclubs zich voor op de tweede seizoenshelft.

Zo ook Club Brugge, dat de komende weken nog enkele oefenmatchen speelt. De landskampioen wist zich te kwalificeren voor de volgende ronde in de Champions League, waar Benfica hun tegenstander wordt.

In het vorige seizoen boekte Club Brugge 4,1 miljoen euro winst, zo meldt Het Nieuwsblad. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het seizoen voordien, toen de winst 1,9 miljoen euro bedroeg.

Vooral de stijging in bedrijfsopbrengsten doet de andere topclubs opschrikken. Die stegen namelijk van 102 naar 135 miljoen euro, een record. Ook de kosten stegen weliswaar van 31 naar 43 miljoen euro.

Vermogen

Het vermogen na het afsluiten van het boekjaar bedroeg 70,2 miljoen euro. Het jaar voordien was dat nog ‘maar’ 46 miljoen euro. De transfers van De Ketelaere, Openda en Nsoki zijn hier nog niet bijgeteld, die zijn namelijk voor het volgende boekjaar.

Het contrast met de andere topclubs is groot. AA Gent leed in het seizoen 2021-2022 bijvoorbeeld een verlies van 6 miljoen euro. “Zij rijden op een snelweg, terwijl wij ons niet eens op een provincieweg begeven”, waren bij aanvang van het seizoen de accurate woorden van AA Gent-trainer Vanhaezebrouck over Club.

Poll: Wie zal er dit seizoen kampioen worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Union

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023