Wending in zoektocht bondscoach: Club-voorzitter Verhaeghe plots opgeroepen

Wending in zoektocht bondscoach: Club-voorzitter Verhaeghe plots opgeroepen
Woensdag 07 december 2022 - 20:00   I   door Redactie

Binnen enkele weken wordt de Belgische competitie hervat. In januari zal ook de transfermarkt de deuren openen. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe heeft dus enkele drukke maanden in het vooruitzicht.

Toch neemt hij daar nu nog een extra taak bij. Verhaeghe is namelijk opgeroepen door de KBVB om toe te treden tot de taskforce die een opvolger voor Roberto Martinez moet vinden.

Ook Sven Jaecques en Pierre Locht, respectievelijk de CEO’s van Antwerp en Standard, maken deel uit van die taskforce. Peter Bossaert, de CEO van de Voetbalbond, geeft extra toelichting.

“De voorbije dagen waren best woelig, daar moeten we niet flauw over doen. We hebben als Raad van Bestuur een groepsgesprek gehouden dat ons goed heeft gedaan”, verklaart Bossaert.

Plan

“Hoewel de uitdagingen groot zijn, is dit niet ground zero. We hebben enkele structuren die er al staan én erg stevig zijn. Enkele oudere spelers hebben trouwens al aangegeven dat ze langer deel willen uitmaken van de groep”, vertelt de CEO zonder namen te noemen.

Afsluiten doet hij als volgt: “Er is ook nieuw, aanstormend talent. Aan de nieuwe bondscoach om ermee aan de slag te gaan en ons naar nieuwe successen te leiden.” Die nieuwe bondscoach zal dus aangesteld worden met inspraak van Club-voorzitter Bart Verhaeghe.

Poll: Vind jij het een goede zaak dat Verhaeghe en co. deel uitmaken van de taskforce?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Standard

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023