'Club in shock: Voorzitter Bart Verhaeghe moet mogelijk stap opzij zetten bij kampioen'

'Club in shock: Voorzitter Bart Verhaeghe moet mogelijk stap opzij zetten bij kampioen'
Vrijdag 09 december 2022 - 08:00   I   door Redactie

Bart Verhaeghe mag de voorbije jaren van Club Brugge dan financieel en sportief een topper gemaakt hebben, er hangen toch donkere wolken boven zijn hoofd.

En dat heeft alles te maken met het feit dat de voorzitter van blauw-zwart recent een minnelijke schikking getroffen heeft met het openbaar ministerie nadat hij beschuldigd werd van schriftvervalsing in de zaak Propere Handen.

Dat hij zijn straf heeft afgekocht, wil evenwel niet zeggen dat de zaak van de baan is. Toch niet voor de voetbalbond. Want journalist Koen Frans meldt dat de Pro League vorige week liet verstaan dat het bondsparket in deze zaak het laatste woord zal hebben.

"In de licentievoorwaarden van de bond staat letterlijk te lezen dat een profclub geen licentie wordt toegekend als minstens één van de verbonden juridische entiteiten, zoals een voorzitter, werd veroordeeld voor een strafrechtelijk beteugelde handeling", stelt hij in De Gazet van Antwerpen.

Straffen

En daarbij stelt hij een uiterst belangrijke vraag: "Is een minnelijke schikking voldoende om die regel bij de licentievoorwaarden te omzeilen of moet Verhaeghe bij Club Brugge straks alsnog een stap opzij doen?" Die kans bestaat wel degelijk, want de journalist meldt nog meer.

"Naast de licentievoorwaarden heeft de bondsprocureur ook een vernieuwd bondsreglement om de verdachten mee te straffen", klinkt het. Dat komt omdat de ethische richtlijnen en bijhorende sancties werden in de nasleep van Propere Handen stevig aangescherpt.

Vrezen

En last but not least: "Ze zijn bovendien ook geldig voor overeenkomsten die werden afgesloten vóór de inwerkingtreding van het nieuwe reglement." Het valt nu af te wachten hoe het Bondsparket zal optreden, maar bij Club Brugge moeten ze wel degelijk vrezen voor een exit van hun voorzitter.

Poll: Vind jij dat Verhaeghe (verplicht) moet opstappen bij Club Brugge?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Club Brugge

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023