Ceulemans en co. doen Trossard opschrikken over toekomst Duivels: “Ander niveau”

Ceulemans en co. doen Trossard opschrikken over toekomst Duivels: “Ander niveau”
Zaterdag 10 december 2022 - 10:00   I   door Redactie

De Rode Duivels kenden een roemloze aftocht op de wereldbeker in Qatar. Het Belgische nationale elftal raakte niet verder dan de groepsfase.

Na het gelijkspel tegen Kroatië kondigde Eden Hazard zijn afscheid bij de Duivels aan. Bij Het Nieuwsblad zijn ze al volop aan het speculeren over wie de ‘opvolger’ van de Real-speler moet worden bij de nationale ploeg.

“In principe kan Trossard overpakken, maar Doku leunt daar al dicht tegenaan. Er gaat toch altijd een zekere dreiging van hem uit”, opent Jan Ceulemans. “Wordt dat de nieuwe Hazard? Dat betwijfel ik. Maar hij is wel veelbelovend.”

Alexandre Teklak kiest ook voor Doku: “Maar laten we vooral hopen dat hij niet dezelfde weg opgaat als Hazard, qua blessures dan. Want dat was toch al een probleem. Hij moet fit blijven, en om fit te blijven, moet hij zijn job nog serieuzer nemen.”

Duivels

“Wat Trossard betreft, wil ik het nog zien. Hij doet het goed in de Premier League, maar de nationale ploeg is toch nog een ander niveau”, gaat Teklak verder. “Iedereen wilde hem in plaats van Hazard. Maar dat hij dan eens toont waarom.”

Ook Philippe Albert deelt die mening: “Hij heeft zijn niveau van bij Brighton nog nooit gehaald. En Doku heeft meer talent. Hij is de jonge speler in wie ik het meest geloof, al sinds zijn debuut bij Anderlecht.” Om af te sluiten neemt René Vandereycken het woord.

“Ik begrijp de discussie niet. Ze kunnen perfect sámen in de ploeg - de ene links, de andere rechts. Dat is allemaal ook afhankelijk van het systeem dat we gaan spelen - met één of twee spitsen, met vier of vijf achterin”, is de conclusie van de voormalige bondscoach.

Poll: Wie vind jij de betere speler?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brighton  I  Stade Rannais

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024