Noa Lang mogelijk vervolgd na 'agressie' op WK en reageert: “Zie ze nog terug!”

Noa Lang mogelijk vervolgd na 'agressie' op WK en reageert: “Zie ze nog terug!”
Maandag 12 december 2022 - 09:00   I   door Redactie

Op het wereldkampioenschap werden onze noorderburen, met invaller Noa Lang, vorige week in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië. Na de match was er vooral veel te doen rond het tekort aan sportiviteit.

Zo waren er tijdens de wedstrijd al enkele opstootjes, maar vooral tijdens en na de strafschoppenreeks ontspoorde het helemaal. De Oranjespelers speelden ‘een mentaal spelletje’ met de Argentijnse penaltynemers. Dumfries pakte rood, Noa Lang geel.

Intussen heeft Noa Lang gereageerd bij Het Laatste Nieuws: “Ze deden stoer. Echt stoer. Terwijl ze net hadden gewonnen. Ga dan toch lekker zelf juichen. Of wat handen schudden. Maar doe toch niet zo.” Lang denkt dat Argentinië door dat gedrag geen wereldkampioen gaat worden.

“Trouwens, binnenkort zie ik er een paar van hen terug, als ik na Nieuwjaar met Club tegen Benfica moet”, voegt de Nederlander daar nog aan toe. Benfica-speler Otamendi reageerde meteen na de match: “Ik vierde het in hun gezicht, maar onze viering was een reactie op hun gedrag.”

Procedure

De FIFA heeft disciplinaire procedures opgestart tegen beide landen. Ze worden mogelijk vervolgd door het wangedrag tegenover spelers en officials. Argentinië wordt daarbovenop mogelijks vervolgd voor een inbreuk op artikel 16 over orde en veiligheid tijdens de wedstrijd.

Poll: Zal Noa Lang opnieuw titularis worden bij Club Brugge?

TAGS  I  Oranje  I  Argentinië

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024