Geniale Messi rolt Kroatië in zijn eentje op, breekt record en eist WK voor zich op

Geniale Messi rolt Kroatië in zijn eentje op, breekt record en eist WK voor zich op
Dinsdag 13 december 2022 - 21:54   I   door Redactie

Gaat Lionel Messi het dan eindelijk waarmaken en voor het eerst wereldkampioen worden? Het was alleszins niet Kroatië die hem dinsdagavond ging tegenhouden.

Argentinië-Kroatië 3-0

En zeggen dat Messi en co. in de eerste match van dit WK nog verrassend met 1-2 de boot ingingen tegen... Saoedi-Arabië. Maar zie, vier zeges en een penaltyreeks tegen Nederland verder staan ze in de finale.

Met dank aan de grootmeester himself die eerst een goedkope penalty binnenknalde en na een masterclass van negentig minuten vervolgens met een assist Alvarez een heldenrol toedichtte. Maar het feest zal pas compleet zijn als ook de finale gewonnen wordt. 

Dan zal Messi eindelijk uit de schaduw van Diego Maradona treden. Daarvoor moet met of Frankrijk of Marokko (die spelen woensdag de tweede halve finale) nog een laatste horde genomen worden. En dan wacht eeuwige roem of immens verdriet.

Record

Eén prijsje heeft Messi wel al binnen. Met zijn penalty zit hij nu aan elf WK-goals, waarmee hij zich tot Argentijns WK-topscorer aller tijden kroont. Hij gaat daarmee gewezen aanvaller Gabriel Batistuta (tien goals) voorbij.

Doelpuntenmakers:

34' Messi 1-0 (pen), 39' Alvarez 2-0, 69' Alvarez 3-0

Poll: Denk je dat Argentinië wereldkampioen wordt?

TAGS  I  Argentinië  I  Kroatië

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024