‘Courtois kijkt op: Bijzonder nieuws voor Zidane en Mourinho over bondscoachschap’

‘Courtois kijkt op: Bijzonder nieuws voor Zidane en Mourinho over bondscoachschap’
Woensdag 14 december 2022 - 12:30   I   door Redactie

Thibaut Courtois is momenteel met zijn verloofde Mishel Gerzig op reis in de Maldiven. Later deze week zal hij terugkeren naar Madrid om de tweede seizoenshelft voor te bereiden.

Het sluitstuk van De Koninklijke zit momenteel zonder bondscoach bij de Rode Duivels. België is niet het enige land dat na de WK-uitschakeling afscheid genomen heeft van zijn hoofdtrainer.

Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij Brazilië, waar Tite meteen na de uitschakeling een stap opzij deed. Pep Guardiola werd naar voren geschoven als favoriet om hem op te volgen, maar dat bleek geen realistische optie te zijn.

Nu wordt Zinédine Zidane door Actu Foot genoemd als topfavoriet om de nieuwe bondscoach van de Goddelijke Kanaries te worden. De ex-trainer van Courtois is niet de enige oude bekende voor de Duivel die mogelijke aan de slag zal gaan als bondscoach.

Mourinho

José Mourinho, die Courtois nog kent van zijn tijd bij Chelsea, zou volgens La Gazzetta dello Sport een aanbieding op zak hebben van Portugal. Ze zouden hem een job aanbieden als bondscoach, maar dan wel in combinatie met zijn functie als T1 bij AS Roma.

Fernando Santos, met wie Portugal onder meer de Europese titel en de eindzege in de Nations League veroverde, is weliswaar nog niet officieel afgestapt als bondscoach. De Portugese media verwachten wel dat dat snel gaat gebeuren.

Poll: Wie vind jij de betere trainer?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Portugal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024