OFFICIEEL: Rechtbank spreekt zich toch uit over Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert

OFFICIEEL: Rechtbank spreekt zich toch uit over Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert
Donderdag 22 december 2022 - 15:00   I   door Redactie

Alsof Club Brugge op het veld nog geen miserie genoeg heeft, spelen er ook naast het veld serieuze dingen.

Zo was er de operatie 'Propere Handen’, het grote strafdossier rond fraude in het Belgische voetbal, waarbij onder meer Club-voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert beschuldigd werden van valsheid in geschrifte, witwassen, matchfixing en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het Laatste Nieuws weet dat minstens tien verdachten op het voorstel van minnelijke schikking zijn ingegaan. Dat houdt in dat ze schuld bekennen en een boete betalen, waardoor ze niet voor de correctionele rechtbank zullen moeten verschijnen en een strafrechtelijke veroordeling vermijden.

Het gaat naast Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert ook nog om AA Gent-manager Michel Louwagie, KV Kortrijk-manager Matthias Leterme, oud-bestuursleden Herbert Houben, Patrick Janssens, Herman Nijs en Filip Aerden van KRC Genk, oud-bestuurslid Paul Van der Schueren van OHL en Erwin Lemmens, keeperstrainer bij de bond.

Verantwoordelijkheid

De Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft de voorgestelde minnelijke schikkingen vrijdagochtend als wettig beoordeeld en bekrachtigd. In ruil voor het opnemen van ‘hun verantwoordelijkheid’ én een fikse geldboete, hoeven ze niet voor de rechter te komen.

Poll: Vind je dat de beschuldigden er zo mogen van af komen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024