‘Déze verrassende trainer wordt vlak voor deadline sollicitaties genoemd bij KBVB’

‘Déze verrassende trainer wordt vlak voor deadline sollicitaties genoemd bij KBVB’
Maandag 09 januari 2023 - 22:00   I   door Redactie

Dinsdag 10 januari is de deadline om te solliciteren naar de functie van bondscoach bij de KBVB. Die wordt gezocht nadat Roberto Martinez besloot om zijn contract niet te verlengen.

Diezelfde Martinez is inmiddels voorgesteld als de nieuwe bondscoach van Portugal. Dinsdag zal ook bij de KBVB de taskforce écht aan het werk gaan. Ze zullen gesprekken opstarten met trainers die ze geschikt achten.

Marco Conterio, een Italiaanse journalist, meldt dat er één bijzondere trainer een uitnodiging mag verwachten. Andrea Pirlo zou namelijk op het lijstje van de voetbalbond staan.

Pirlo stond tijdens zijn spelerscarrière bekend om zijn fluwelen traptechniek waar hij bij Juventus, Inter én AC Milan vaak met uitpakte. In 2020/2021 begon hij bij Juventus als hoofdcoach aan zijn trainerscarrière.

Trainerscarrière

Daar werd hij na één seizoen, waar de Oude Dame vierde werd in de Serie A en de beker won, aan de kant geschoven. Momenteel is hij aan het werk bij de Turkse eersteklasser Fatih Karagumruk, dat tiende staat in het klassement.

Poll: Zou jij Andrea Pirlo graag als opvolger van Martinez zien?

TAGS  I  Rode Duivles  I  Juventus  I  AC Milan  I  inter  I  Fatih Karagumruk

maandag 20 maart 2023

zondag 19 maart 2023

zaterdag 18 maart 2023

vrijdag 17 maart 2023