'Drama in de maak: Licentie van verschillende Jupiler Pro League-clubs nu in gevaar'

'Drama in de maak: Licentie van verschillende Jupiler Pro League-clubs nu in gevaar'
Dinsdag 24 januari 2023 - 18:00   I   door Redactie

Terwijl de meeste aandacht naar het gebeuren op het veld gaat speelt zich in de Belgische competitie achter de schermen een drama af.

Want Het Nieuwsblad heeft bekend gemaakt dat het Belgische profvoetbal heeft het afgelopen seizoen 2021-2022 opnieuw een recordverlies geleden. "Dat is aan onze redactie bevestigd door verschillende bronnen", valt er te lezen.

Over hoeveel miljoenen het precies gaat, kon de krant ook niet te weten komen. "Maar dat het meer is dan het vorige recordverlies van 139,6 miljoen euro tijdens het coronaseizoen 2020-2021, staat vast."

Daarnaast onthult de krant ook dat er meer clubs die verlies lijden. Daarbij valt vooral de stijgende loonmassa op. De afgelopen vijf jaar steeg die met 85 procent. "Ongezonde cijfers", reageert Pro League-CEO Lorin Parys.

Vrees

Omdat de deadline 15 februari is, zijn de clubs volop bezig met hun licentiedossiers in te dienen. Maar weet HNB nog: "Binnen de voetbalbond beginnen ze al te vrezen voor de licentie van sommige clubs voor komend seizoen."

Poll: Denk je dat er clubs effectief hun licentie niet zullen krijgen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

maandag 20 maart 2023

zondag 19 maart 2023

zaterdag 18 maart 2023