Franky Van der Elst vreest voor carrière Club Brugge-sterkhouder: "Heel jammer"

Franky Van der Elst vreest voor carrière Club Brugge-sterkhouder:
Dinsdag 31 januari 2023 - 08:30   I   door Redactie

Er zijn veel analisten die zich al over Club Brugge gebogen hebben, maar maar weinig die het huis zo goed kennen als Franky Van der Elst.

Zelf een grootse carrière gemaakt bij blauw-zwart en ook nog altijd vlakbij het stadion wonende. In Het Nieuwsblad laat hij zich nu uit over de neergang van Clinton Mata, die dit seizoen een schim is van de Club-sterkhouder die hij al jaren is.

“Dat komt volgens mij toch door zijn enkel. Die is niet oké”, aldus Van der Elst. Mata raakte begin september geblesseerd aan de enkel, kwam terug, maar herviel daarna en blijkt nu nog steeds niet helemaal fit. 

“Na de match tegen Anderlecht midden januari begon hij er tegen mij over zonder dat ik ernaar vroeg", onthult de analist. "Hij passeerde en ik vroeg hoe het met hem ging. Hij zuchtte en begon direct over zijn enkel. Hij zei dat hij vooral ook last heeft als hij moet herbeginnen na de rust."

Rest van zijn carrière

Als ervaren rot weet Van der Elst natuurlijk als geen ander dat een blessurevrij lichaam essentieel is om je beste niveau te halen. 'Hopelijk krijgen we de beste Mata nog te zien en blijft die enkel hem niet voor de rest van zijn carrière hinderen. Dat zou heel jammer zijn.”

Poll: Denk jij dat de beste Mata ooit nog terugkomt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Zulte Waregem

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024