‘Juridische maatregelen: Anderlecht wil op deze manier gemiste transfer tóch halen’

‘Juridische maatregelen: Anderlecht wil op deze manier gemiste transfer tóch halen’
Woensdag 01 februari 2023 - 19:45   I   door Redactie

Bij Anderlecht kunnen ze niet tevreden terugblikken op de Deadline Day. Ze wisten maar één transfer af te ronden, die van Islam Slimani.

Het leek er lang op dat ze ook linksachter Harry Toffolo van Nottingham Forest zouden aantrekken. Toffolo wilde graag komen, maar de transfer knapte in extremis toch nog af. Nottingham blies de deal af omdat de rechtstreekse concurrent van Toffolo onvoldoende hersteld was van een blessure. 

De linksachter moest Brussel — waar hij zijn medische tests al afgelegd had — dus al snel weer verlaten. HLN meldt dat Toffolo ook zijn handtekening onder een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen had gezet. Nottingham ontkent dan weer dat ze ooit een huurovereenkomst hebben ondertekend.

Nu meldt Het Laatste Nieuws dat Anderlecht een zaak tegen de Engelse club aangespannen heeft bij de FIFA. Ze claimen dat de Engelsen een gevalideerd akkoord níet ondertekend hebben. Daarnaast vinden ze de blessure van zijn ploegmakker een ongegrond argument om gemaakte afspraken niet na te komen.

Transfer

“RSCA maakt zich sterk dat ze over voldoende bewijsmateriaal beschikken om de speler via de FIFA alsnog te laten registreren en de overeenkomst te bekrachtigen. Toffolo zou op die manier toch nog een speler van Anderlecht kunnen worden”, concludeert de krant.

Poll: Vind jij het goed dat Anderlecht deze stappen onderneemt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Nottingham Forest

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023