Omstreden makelaar doet onthulling over gekaapte RSCA-transfer: “Oogst wat je zaait”

Omstreden makelaar doet onthulling over gekaapte RSCA-transfer: “Oogst wat je zaait”
Donderdag 02 februari 2023 - 08:30   I   door Redactie

Anderlecht leek op de Deadline Day lang Tolu Arokodare aan te trekken. Hij verkaste weliswaar in extremis via makelaar Didier Frenay naar KRC Genk.

Die makelaar sprak donderdag met Het Laatste Nieuws. Arokodare had al een akkoord met Anderlecht. De ploeg koos er weliswaar voor om niet via Frenay te werken, die volgens HLN een mandaat had gekregen om de transfer te regelen.

Frenay pikte dat niet en toen hij de interesse van Genk vernam, stuurde hij de Nigeriaan meteen naar de Limburg. “Ik laat die jongen niet alleen naar het buitenland gaan zonder dat hij weet wat te doen!”

“Dachten ze dat ik dat van die medische testen niet te weten zou komen?”, vraagt Frenay zich af. “Anderlecht wilde de controle bewaren en ons uitsluiten. Jammer, maar ze hebben zich vergist. Ik heb het beste voor met mijn speler.”

Berichtjes

“Zij hebben geprobeerd Tolu van ons te stelen, en da's niet correct”, gaat de makelaar verder. “Ik stuur berichten en krijg geen antwoord, wat wil je dat ik doe? Ik ken Jesper Fredberg niet, maar zo werkt het toch niet?!”

“Als ze bij Anderlecht wél hadden gereageerd op mijn bericht en via mij hadden gewerkt, dan was ik met Tolu naar Anderlecht gegaan”, verklaart hij. “En misschien hadden we dan tot een oplossing kunnen komen!”

“Je oogst wat je zaait”, is Frenay duidelijk. “Ik heb Fredberg na het sluiten van de transfer ook een bericht gestuurd dat ik het jammer vind hoe het allemaal gelopen is. Ik heb niets tegen hem persoonlijk.”

Poll: Is het Fredberg zijn schuld dat Arokodare nu niet bij RSCA speelt?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024