Van der Elst en Raes maken zich grote zorgen om De Ketelaere: “Ik ga hem bellen!”

Van der Elst en Raes maken zich grote zorgen om De Ketelaere: “Ik ga hem bellen!”
Donderdag 02 februari 2023 - 15:00   I   door Redactie

Charles De Ketelaere maakte deze zomer de overstap naar AC Milan. Daar gaat het hem niet voor de wind.

Integendeel: in de laatste competitiewedstrijd tegen Sassuolo werd hij meermaals uitgefloten, gewisseld aan de rust én verloor AC Milan ook nog eens met zware cijfers. Het werd 2-5 op San Siro.

Franky Van der Elst heeft die match live gevolgd en moest bij Sjotcast, de podcast van Het Nieuwsblad, echt iets kwijt over de Rode Duivel. “Ik heb de match gezien, Charles mocht nog eens aan de aftrap verschijnen.”

“Hij liet in de eerste helft twee mooie acties zien, maar hij verdween echt uit de match. Geen zelfvertrouwen, schoudertjes naar beneden… Het lijkt alsof hij in een doolhof zit. Er moet echt een psycholoog naartoe”, geeft Van der Elst hem als raad mee.

Mentaal

“Het weegt allemaal op die jongen, hé. Hij moet het plezier in het voetbal terugvinden”, ziet Frank Raes. “Het is triestig om te zien… Ik hoop dat hij dit nog kan omdraaien”, dient Van der Elst hem van antwoord.

“Hij had misschien eerst naar een ploeg als Wolfsburg moeten gaan, zoals De Bruyne. Meteen doorbreken aan de top is niet makkelijk”, concludeert Raes. “Hij moet nu mentale sterkte tonen en zijn rug rechten”, aldus Van der Elst.

“De Ketelaere is puur kwalitatief minstens even goed als zijn ploegmaats”, ziet Van der Elst. “Zondag ben ik in Milaan, ik ga hem bellen om het hem te zeggen”, sluit de analist af. “Kom op, je bent goed, toon het ook gewoon!”

Poll: Is De Ketelaere te vroeg naar AC MIlan vertrokken?

TAGS  I  AC Milan  I  Club Brugge

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023