Bom ontploft in Gent: Razende Vanhaezebrouck vernietigend voor... eigen bestuur

Bom ontploft in Gent: Razende Vanhaezebrouck vernietigend voor... eigen bestuur
Zondag 05 februari 2023 - 22:00   I   door Redactie

Iedereen heeft zijn breekpunt, zelfs tegenover zijn eigen werkgever. En dat heeft Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent duidelijk bereikt.

Het 2-3-verlies van zondagavond tegen leider KRC Genk deed een etterbuil openbarsten, waarbij het de vraag is of dit wel nog goed zal komen. Want de trainer van AA Gent maakte zijn eigen bestuur tegenover Het Laatste Nieuws met de grond gelijk.

Nadat hij tegen de leider met zijn smalle kern twee keepers op de bank moest zetten om zelfs maar aan achttien spelers te raken, ging hij op de persconferentie fel tekeer. "Genk heeft veel meer middelen en het de voorbije jaren wellicht veel beter heeft aangepakt dan wij. Zij zitten met reserves."

HVH maakte het ook concreet: "Ik had vandaag een jonge gast bij de selectie kunnen pakken. Maar die had ik toch niet ingebracht. Omdat zij niet klaar zijn voor dit niveau. Salah en Fofana zijn de enige youngsters die dit niveau al aankonden. Maar er komt niemand achter."

Makelaars

"Ook dát is het verschil met Genk", raasde hij verder. "Zij hebben een jeugdopleiding die staat als een huis. Ieder jaar brengen zij kwaliteit en halen zij zelfs spelers weg bij ons. Zij kunnen putten uit hun jeugd." Waarna hij een rechtstreekse aanval op manager Michel Louwagie opende.

"Wij zijn afhankelijk van spelers die via makelaars binnen komen. En dan zijn wij trots om te zeggen dat we een speler uit Haïti hebben, en één uit Jordanië. Sorry, hé. (stilte) Ik meen het: hoeveel van die jongens zijn al in de A-kern terecht gekomen in de voorbije twintig jaar?"

Genoeg

Het antwoord gaf hij zelf: "Je moet ze niet op één hand tellen. Met twee vingers heb je genoeg.” Om te besluiten: "En nu heb ik genoeg gezegd.” Maar dat dit een zware rel zal veroorzaken is een understatement. De Witte en Louwagie zullen die zo goed als zeker niet pikken.

Het is ook niet de eerste keer dat Vanhaezebrouck uithaalt naar het Gents bestuur. Eerder dit jaar zette hij al voorzitter Ivan De Witte te kijk nadat die kritiek had geuit. De coach reageerde toen door te stellen dat De Witte niets van voetbal kende.

Poll: Vind je dat Vanhaezebrouck het recht heeft om zo te reageren?

TAGS  I  AA Gent  I  KRC Genk

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023