Jupiler Pro League wordt plots opgeschrikt door betichting van competitievervalsing

Jupiler Pro League wordt plots opgeschrikt door betichting van competitievervalsing
Maandag 06 februari 2023 - 12:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League werd dit weekend de 24ste speeldag afgewerkt. Er stonden enkele toppers op het programma, waaronder AA Gent-KRC Genk en Antwerp-Club Brugge.

In die laatste wedstrijd was er veel te doen over de fases waar Onyedika en De Laet hun middelvinger opstoken richting de fans van de tegenstander.

De scheids greep niet in, maar bij Het Laatste Nieuws vinden ze dat dat wél had moeten gebeuren: “Zolang de scheidsrechter op het veld staat, kan er ook na het laatste fluitsignaal een sanctie worden uitgedeeld.”

“Hier had de VAR moeten tussenkomen, de middenvinger van Onyedika was duidelijk te zien op televisie. Doordat dit niet is gebeurd, kan de speler ook niet meer geschorst worden. Hetzelfde geldt voor De Laet”, verklaart de krant.

Competitievervalsing

Ook in Eupen-Westerlo (1-1) speelde de VAR een beslissende rol. “We staan machteloos tegenover de mensen in het busje. Een barslechte wedstrijd van de arbitrage”, liet Westerlo-trainer De Roeck na de match optekenen.

Ex-KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns doet er op Twitter nog een schepje bovenop: “Zolang de VAR-tussenkomsten ondermaats blijven, wordt de competitie vervalst. Ergerlijk voor het voetbal!”

Poll: Vind jij de VAR een goede toevoeging aan het Belgische voetbal?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024