Het stopt niet: VRT onderneemt toch actie tegenover vrouw van Vandenhaute

Het stopt niet: VRT onderneemt toch actie tegenover vrouw van Vandenhaute
Dinsdag 07 februari 2023 - 20:00   I   door Redactie

De heisa rond het veelbesproken artikel in HUMO over Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute wordt alleen maar groter.

Naar aanleiding van de berichtgeving in het weekblad over het feit dat Vandenhaute als voorzitter jaarlijks 500.000 euro factureert aan paars-wit via Huppeldepup NV, een vennootschap op naam van hemzelf en zijn vrouw en sportanker Catherine Van Eylen, reageerde de VRT nu.

"Het feit dat Catherine Van Eylen getrouwd is met Wouter Vandenhaute is voor Sporza en VRT natuurlijk niet nieuw", klinkt het in een mededeling. "Het spreekt dan ook voor zich dat hierover met Catherine transparante en goede afspraken zijn gemaakt."

Concreet betekent dat: "Zo presenteert Catherine geen reportages waarin de persoon Wouter Vandenhaute centraal staat. Catherine doet ook geen verslaggeving en maakt evenmin analyses over RSC Anderlecht."

Perceptie

En wordt er nog aan toegevoegd: "Het werk van Catherine gebeurt als VRT-werknemer steeds onder de eindverantwoordelijkheid van de eind- en hoofdredacteurs van VRT NWS en Sporza. Catherine is al die tijd een toonbeeld van objectieve en professionele journalistiek."

"Voor noch achter de schermen is er ooit sprake (geweest) van welke inmenging dan ook." Maar voegt de VRT eraan toe. "Om een verkeerde perceptie helemaal uit te sluiten, heeft Catherine beslist om de komende dagen haar rol bij de NV Huppeldepup te herbekijken."

Schaduw

En daar gaat het natuurlijk vooral om. Want hoe je het ook draait of keert. Van Eylen zou anders altijd en overal de schaduw van haar man over zich heen zien vallen telkens ze het sportnieuws presenteert. Als de schade nu al niet te groot is.

Poll: Vind je dat Van Eylen uit dat bedrijf moet stappen?

TAGS  I  Anderlecht  I  VRT

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023