OFFICIEEL: Rode Duivels kijken op en kennen de verrassende nieuwe bondscoach

OFFICIEEL: Rode Duivels kijken op en kennen de verrassende nieuwe bondscoach
Woensdag 08 februari 2023 - 09:15   I   door Redactie

De Rode Duivels zitten sinds het WK zonder bondscoach. Na meer dan een maand te zoeken naar een opvolger voor Roberto Martinez, is die woensdag eindelijk gevonden.

Zoals verschillende media al aangegeven hadden, was de kans bijzonder groot dat Domenico Tedesco de nieuwe bondscoach van de Duivels zou worden. Dat nieuws is nu ook bevestigd.

Via de sociale media maakt de Belgische Voetbalbond bekend dat de Italiaanse Duitser zich nu ook officieel tot na het EK van 2024 de opvolger van Martinez mag noemen. Best verrassend, want hij is zeker geen ‘serial winner’, wat één van de vereisten was.

Tedesco gaat bij de Duivels aan de slag na passages bij onder meer Schalke 04, waarmee hij tweede werd in de Bundesliga, en RB Leipzig, waarmee hij de Duitse beker in de lucht wist te steken én de halve finale van de Europa League haalde.

Tandem

De KBVB pakte gelijktijdig met de voorstelling van Tedesco, ook uit met de aanstelling van de nieuwe TD. Frank Vercauteren is zoals verwacht de opvolger van Martinez geworden op die positie. De twee zullen een tandem vormen die de Duivels naar successen moet leiden.

Poll: Zullen Tedesco en Vercauteren de Duivels naar de finale van het EK 2024 leiden?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024