Déze toptrainer uit Pro League wordt onverwachts vergeleken met José Mourinho

Déze toptrainer uit Pro League wordt onverwachts vergeleken met José Mourinho
Maandag 13 februari 2023 - 10:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League zijn er heel wat trainers die hoge toppen scheren. Wouter Vrancken doet het met KRC Genk bijvoorbeeld bijzonder goed, maar verloor zondag wel van Antwerp.

Bij Antwerp staat Mark van Bommel aan het roer. Volgens René Vandereycken heeft Stamnummer 1 de zege tegen KRC Genk niet gestolen: “Ze hebben een duidelijk wedstrijdplan en dat lukt hen.”

“Mark van Bommel doet me denken aan José Mourinho”, verrast de ex-bondscoach bij Het Nieuwsblad. “Velen zien Mourinho als een defensieve trainer, maar ik bedoel dat echt in de positieve zin!”

“Van Bommel organiseert zijn ploeg naar de kwaliteiten die hij heeft. Hij maakt gebruik van de aanvallende kwaliteiten in zijn kern, maar steunt toch vooral op zijn organisatie”, verklaart Vandereycken.

Verdediging

“Als je momenteel niet de spelers hebt om spectaculair voetbal te brengen, waarom zou je dat dan toch proberen?”, vraagt Vandereycken zich af. “Antwerp verdedigt uitstekend als ploeg: als iemand uitgeschakeld wordt, staat er meteen een andere klaar.”

Poll: Zou jij het een compliment vinden om met Mourinho vergeleken te worden?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  AS Roma

maandag 25 september 2023

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023