Ophef rond uitspraak van Anderlecht-keeper Verbruggen over Mignolet en co.

Ophef rond uitspraak van Anderlecht-keeper Verbruggen over Mignolet en co.
Zondag 26 februari 2023 - 11:00   I   door Redactie

België heeft met Bart Verbruggen een nieuwe topkeeper ontdekt. Het talent was er al, maar nu maakt hij de verwachtingen ook waar.

Het enige jammere is dat Verbruggen geen Belg is, anders was de opvolging van Thibaut Courtois nu al verzekerd. Maar in Nederland zijn ze maar wat te tevreden dat er eindelijk nog eens een écht toptalent opstaat die de opvolging bij Oranje kan verzekeren.

Al was er wel wat te doen rond een uitspraak van Verbruggen bij Voetbal International. Toen het over nationale ploegen ging, zei hij immers het volgende. "In Nederland is het anders dan in België. Daar heb je Thibaut Courtois, that’s it. Bij ons is meer concurrentie."

Wellicht niet zo bedoeld, maar toch behoorlijk denigrerend naar Simon Mignolet en co. Omdat zij door Verbruggen dus niet aanzien worden als concurrentie voor Courtois, terwijl zeker Mignolet het voorbije jaar bewezen heeft dat hij het niveau bij de Rode Duivels niet naar beneden zou halen.

EK

Maar het ging in eerste instantie dus over zichzelf: "Ik zou het fantastisch vinden om mee te mogen strijden. Als de oproep komt, ben ik er klaar voor. Niet dat ik er echt al mee bezig ben, hoor. In juni als eerste keeper naar het EK met Jong Oranje, daar focus ik me vooral op."

Poll: Kun jij de uitspraak van Verbruggen plaatsen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

woensdag 31 mei 2023

dinsdag 30 mei 2023

maandag 29 mei 2023