Drastische ingreep bij scheidsrechters: Dít verandert er binnen paar weken

Drastische ingreep bij scheidsrechters: Dít verandert er binnen paar weken
Vrijdag 03 maart 2023 - 18:00   I   door Redactie

De zware kritiek op de werking van de arbitrage en de VAR in het bijzonder is niet in dovemansoren gevallen. Het Referee Department gaat namelijk een grote wijziging doorvoeren.

Het Laatste Nieuws weet immers dat het Referee Department een drastische ingreep gaat uitvoeren in de hoop de gemoederen te bedaren. Maar ook vanuit het besef dat er meer en betere communicatie moet komen vanuit de arbitrage.

Er komt een nieuwe format om op korte termijn de meest heikele arbitrale fases van het weekend toe te lichten. "Binnen twee à drie weken gaan we die procedure veranderen”, aldus technisch directeur Bertrand Layec.

"We denken aan een moment op de maandag na een speeldag dat we de media inviteren waarop ze uitleg over prangende momenten aan mij, Frank De Bleeckere of de betrokken scheidsrechters kunnen vragen." Een revolutie, maar wel broodnodig.

Poll: Vind je deze ingreep voldoende?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024