Guardiola bevestigt: "Vincent Kompany wordt trainer van Manchester City"

Guardiola bevestigt:
Vrijdag 03 maart 2023 - 17:00   I   door Redactie

Er was geen ontkomen aan. Vincent Kompany doet het zó goed bij Burnley dat het sowieso een kort verblijf moet worden.

Daar is alleszins ook Pep Guardiola van overtuigd. De gewezen trainer van Kompany bij Manchester City nam naar aanleiding van de nakende bekerconfrontatie met Burnley het woord en had niets dan lof voor zijn vroegere kapitein. Uiteraard ook vanwege de nakende promotie naar de Premier League.

"Ik ben onder de indruk van de regelmaat", klonk het. "The Championship is zo moeilijk, zeker gezien er zoveel matchen zijn. Persoonlijk ben ik heel blij met zijn succes. Ik denk dat wij met zijn allen, ook de fans van City, blij zijn dat hij terug zal keren." En dan had Guardiola het niet enkel over de Premier League.

"Vroeg of laat zal hij terugkeren. Het is zijn lot, denk ik. Het staat in de sterren geschreven dat hij ooit trainer wordt van Manchester City. Het gaat gebeuren - ik weet niet wanneer - maar het zal gebeuren." Om er vervolgens nóg een hele lofzang achterna te gooien.

Verlangen

"Vincent heeft alle eigenschappen: de arbeidsethiek, kennis van het spel, hij is gerespecteerd, ervaren", ging Guardiola maar door. "Wat hij gedaan heeft, is zo moeilijk. En hij doet het heel goed. Hij kent deze club, de omgeving, de fans, en wat de mensen hier verlangen."

Poll: Denk je dat Guardiola gelijk heeft?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Burnley  I  Anderlecht

woensdag 31 mei 2023

dinsdag 30 mei 2023

maandag 29 mei 2023