Manchester City-trainer Guardiola laat zich opeens uit over Anderlecht: "Een risico!"

Manchester City-trainer Guardiola laat zich opeens uit over Anderlecht:
Zaterdag 04 maart 2023 - 15:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne en Pep Guardiola nemen het zaterdagmiddag in de Premier League op tegen Newcastle. Op 18 maart ontvangen ze Burnley in de kwartfinale van de FA Cup.

Burnley is de ploeg van Vincent Kompany, de voormalige trainer van Anderlecht. In de Engelse tweede klasse scheren Kompany en co. momenteel hoge toppen. Ze staan autoritair aan de leiding.

Als speler maakte Kompany in Engeland indruk als kapitein van Manchester City. 18 maart keert hij dus voor het eerst als trainer terug naar het Ethiad Stadium. Pep Guardiola sprak in aanloop van die wedstrijd met de pers.

“Weet je waar ik van hou?: Kompany heeft zich eerst bewezen in de Belgische competitie. Anderlecht is één van de grote clubs in België, met veel jonge spelers”, aldus de Manchester City-trainer.

Risico

“Hij nam een groot risico om daar aan te slag te gaan! Hij stapte uit zijn comfortzone”, gaat de Spanjaard verder. “Daarna nam hij bij Burnley over, hij ging niet meteen naar een top, topclub.”

“Hij trok naar Burnley en er stond meteen druk op hem. Nu, hij doet het daar uitstekend”, is Guardiola lyrisch. “Niet alleen qua resultaten. Ook met de manier waarop ze voetballen. Hij bewijst zichzelf!”

Poll: Zal Vincent Kompany ooit nog terugkeren bij Anderlecht?

TAGS  I  Manchester City  I  Burnley  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024