Openda verbluft Club Brugge-supporters en heel Europa: "Niet normaal!"

Openda verbluft Club Brugge-supporters en heel Europa:
Zondag 12 maart 2023 - 13:53   I   door Redactie

Club Brugge nam afgelopen zomer de beslissing om Loïs Openda te laten vertrekken naar Lens. Wees maar zeker dat ze daar nu spijt van hebben.

Want de aanvaller ontpopt zich in de Ligue 1 tot een heuse sensatie. Met als (voorlopig) hoogtepunt zijn wedstrijd zondagmiddag op het veld van Clermont Foot. In amper vijf minuten tijd scoorde Openda een hattrick.

De pocketspits opende de score in minuut 30, trof opnieuw raak in minuut 34 en liet de netten in minuut 35 nog maar eens trillen. Een prestatie om u tegen te zeggen. Ongezien in zijn carrière en ook op de Franse velden.

Want met precies 4 minuten en 42 seconden vestigde Openda een absoluut record: de snelste hattrick in de Franse competitie ooit. Aan de rust stond het 0-3, na 90 minuten uiteindelijk 0-4

Derde plaats

En hoewel hij zelf niet meer scoorde had Openda ook een voet in het vierde doelpunt door de assist te geven. Lens klimt zo voorlopig naar een derde plaats in de Ligue 1. Enkel als AS Monaco winst van Stade Reims zakken ze terug naar de vierde plaats.

Poll: Had jij gedacht dat Openda zo goed was?