Olivier Deschacht is overtuigd: “Zíj verdienden de landstitel het meeste!”

Olivier Deschacht is overtuigd: “Zíj verdienden de landstitel het meeste!”
Woensdag 15 maart 2023 - 10:00   I   door Redactie

De titelstrijd lijkt spannender dan ooit tevoren. Waar bij kerst heel wat mensen het gevoel hadden dat KRC Genk zich tot kampioen ging kronen, tellen ze inmiddels nog maar vijf punten voorsprong.

Bij aanvang van de play-offs zullen de punten ook nog eens gehalveerd worden. Er zijn natuurlijk wel nog vijf wedstrijden te spelen in de reguliere competitie. Volgens Deschacht is het duidelijk welke ploeg de titel het meeste verdient.

Bij de Gazet van Antwerpen zegt hij namelijk het volgende: “Genk verdient in mijn ogen de titel het meeste. De mooiste dingen zagen we dit seizoen van Genk, maar ja… Vorig seizoen heeft de ploeg die de titel verdiende het ook niet gehaald!”

Het Anderlecht-icoon heeft het natuurlijk over Union, dat dit seizoen samen met Antwerp de grote uitdager van de Limburgers is. “Genk is zijn bonus in die mate aan het kwijtspelen dat alles te herdoen is”, ziet Deschacht.

Titelambities

Net als heel wat andere analisten wijst hij één allesbepalende factor aan: het vertrek van Onuachu. “Zijn vertrek was een goede financiële zet, maar een slechte voor de titelambities!”

Poll: Wie verdient de titel volgens jou het meeste?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Union

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024