Belgische topclubs met grond gelijkgemaakt: “Doe dan niet aan sport!”

Belgische topclubs met grond gelijkgemaakt: “Doe dan niet aan sport!”
Donderdag 16 maart 2023 - 08:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League is de strijd om de titel spannender dan ooit tevoren. KRC Genk telt nog een voorsprong van vijf punten op Union, Antwerp volgt op zeven punten.

Net als de strijd om de titel, is ook de strijd om het laatste play-off 1-ticket bijzonder spannend. Dit seizoen worden de play-offs nog met vier ploegen afgewerkt, maar volgend seizoen zal dat veranderen.

De Pro League heeft namelijk besloten dat ze terug gaan grijpen naar play-offs met zes ploegen. “Ik snap echt niet dat ze dat doen. Play-off 1 en 2 met vier ploegen is perfect!”, aldus Sam Kerkhofs bij 90 minutes.

“We hebben superveel spanning en we zijn nog maar begin maart! We gaan enkel naar play-off 2 kijken omdat dat vier ploegen is, dus van plaats vijf tot plaats acht”, gaat de neef van Kat verder.

Topclubs

“Er zijn zelf topploegen die moeten knokken om in play-off 2 te raken”, gaat de Anderlecht-fan verder. “Nu worden het opnieuw zes ploegen in play-off 1… Wie gaat er dan nog met play-off 2 bezig zijn?!”

“Maar je weet toch waarom dat is?”, vraagt Aster Nzeyimana. “Er zijn vijf of zes topclubs, en er kunnen er maar vier inzitten. Er vallen er te veel uit.” Kerkhofs zijn conclusie is staalhard: “Doe dan niet aan sport!”

Poll: Wat vind jij het beste?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Union  I  Antwerp  I  Standard  I  AA Gent

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024