Paars-wit bibbert: Groot onrecht aangekaart in strijd om de play-offs

Paars-wit bibbert: Groot onrecht aangekaart in strijd om de play-offs
Maandag 20 maart 2023 - 15:30   I   door Redactie

Anderlecht zette zondag een grote stap richting play-off 2. Hun eerste achtervolger — Charleroi — volgt weliswaar op amper één puntje achterstand.

De ploeg van Felice Mazzu wist dit weekend te winnen tegen Antwerp. Ze hadden geluk, want de bal ging niet op de stip nadat een Charleroi-verdediger de bal had aangeraakt met zijn hand in het strafschopgebied. Ondanks een tussenkomst van de VAR greep scheidsrechter Nathan Verboomen niet in.

Charleroi pakte zo drie — in plaats van één — punten. Daar zouden er binnenkort onverwachts nog eens drie bij kunnen komen. Deze week werd er namelijk beslist dat de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen die op 12 november gestaakt werd, toch opnieuw gespeeld zal moeten worden.

De fans van de Carolo’s hadden zich toen van hun slechtste kant laten zien. Er hing een forfaitnederlaag voor Charleroi in de lucht, maar daar besloot het Disciplinair Comité dus anders over. “Nu mag Charleroi opeens in volle strijd om play-off 2 nog een extra wedstrijd spelen”, aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

Oneerlijk

“Dat is gewoon niet correct tegenover de concurrenten voor PO 2”, gaat de journalist verder. “En dan was scheidsrechter Verboomen zondag nog zo vriendelijk om de regels voor handspel te veranderen. Zo pakten ze ook nog eens drie gouden punten!” Mocht Charleroi de inhaalwedstrijd tegen KV Mechelen winnen, dan hebben ze virtueel het laatste PO-ticket in handen.

Poll: Wie zal play-off 2 halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Cercle  I  KV Mechelen

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023