Onbegrijpelijke beslissing kan Anderlecht zuur opbreken: “Wraakroepend"

Onbegrijpelijke beslissing kan Anderlecht zuur opbreken: “Wraakroepend
Dinsdag 21 maart 2023 - 08:30   I   door Redactie

Anderlecht is in de wolken met de achtste plaats en het laatste play-off 2-ticket. Maar kan dat nu kwijtspelen door een bizar voorval.

Met name de beslissing van de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal om de wedstrijd Charleroi-KV Mechelen te laten herspelen. Daardoor kunnen de Karolo's bij winst straks zomaar over Anderlecht springen naar de achtste plaats.

"Onbegrijpelijk", oordeelt Het Nieuwsblad. "Wraakroepend: Charleroi dankzij onbegrijpelijke beslissing in zaak-KV Mechelen weer volop in strijd Europe Play-offs", is ook de kop boven het commentaar van de chef-voetbal.

Omdat deze match nooit herspeeld had mogen worden, het was immers door toedoen van de Charleroi-fans dat de wedstrijd stilgegelegd werd en er zijn voorbeelden legio dat zo'n ploegen vervolgens een forfaitnederlaag krijgen opgelegd. Maar niet deze keer dus.

Enorme gevolgen

"KV Mechelen focust op de bekerfinale en zal zijn sleutelspelers met het oog op die finale niet extra belasten met een midweekduel. Schrijf die drie punten dus maar al bij voor Charleroi. Anderlecht, Cercle Brugge, OHL en STVV, ook nog in strijd voor die Europe Play-offs, zullen dit leuk vinden."

"De uitspraak van de DRP kan dus enorme gevolgen hebben voor de verdeling van de plaatsen in de Europe Play-offs", klinkt het als besluit. "De voetbalbond gaat hier de mist in. Een gevoel van onrechtvaardigheid speelt op. Dat kan het voetbal missen."

Poll: Snap jij deze beslissing?

TAGS  I  Charleroi  I  KV Mechelen  I  Club Brugge  I  AA Gent

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023