Opeens heel verontrustend nieuws over bondscoach Domenico Tedesco

Opeens heel verontrustend nieuws over bondscoach Domenico Tedesco
Dinsdag 21 maart 2023 - 11:00   I   door Redactie

Vrijdag is het van dat, dan coacht Domenico met de EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden zijn eerste interland als selectieheer van de Rode Duivels.

En dat schept verwachtingen, zeker omdat Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond, de Italiaanse Duitser 'een moderne coach, met een duidelijk gevoel voor aanvallend voetbal: precies het profiel dat we zochten.'

Maar Tom Saintfliet, de Belgische bondscoach van Gambia, uit daar in HUMO zware twijfels over. "De cijfers spreken dat tegen. Statistisch gezien is Tedesco geen toptrainer, en al zeker geen aanvallende trainer." En dat zegt onze landgenoot niet zomaar.

"Bij Leipzig won hij 52 procent van zijn matchen, bij Spartak Moskou 50 procent, bij Schalke 44 procent. Andere trainers bij dezelfde clubs deden beter. Wat mij het meest zorgen baart, is zijn verliespercentage: dat schommelt rond de 25 à 30 procent."

Martinez

"Tedesco speelt amper gelijk: het is winnen of verliezen. Martínez won met de Rode Duivels 70 procent van zijn wedstrijden, 14 procent verloor hij." De verontrustende conclusie luidt: "Met Tedesco's percentages kwalificeer je je normaal gezien niet voor de grote toernooien."

Poll: Vind jij dat die cijfers iets zeggen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Red Bull Leipzig  I  Spartak Moskou  I  Schalke 04

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024