Zetterberg doet Anderlecht-fans opschrikken met onthulling over ontslag

Zetterberg doet Anderlecht-fans opschrikken met onthulling over ontslag
Donderdag 23 maart 2023 - 15:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht is de doorloop achter de schermen de voorbije jaren bijzonder groot. Marc Coucke haalde in 2019 een zeer opvallend figuur bij de ploeg: Pär Zetterberg.

Hij werd teruggehaald om de klagende RSCA-fans te sussen. De Zweed mocht aanvankelijk raad geven bij transfers, maar zijn functie werd steeds onduidelijker. Amper een jaar na zijn aanstelling werd hij definitief aan de kant geschoven.

“Ik ga iets bekennen”, opent Zetterberg bij Het Nieuwsblad. “Ik was toen eigenlijk van plan om zelf op te stappen bij Anderlecht. Ze hadden me omgeturnd tot derde assistent van trainer Vincent Kompany en ik vond mezelf geen meerwaarde meer.”

“Ik had ons appartement in Ukkel al opgezegd en toen belde toenmalige CEO Van Eetvelt me plots”, verklaart de Zweed die als speler 375 keer in actie kwam bij paars-wit. “Hij meldde me dat ik niet meer in het kostenplaatje paste en moest vertrekken.”

Vergoeding

Zetterberg was dus al van plan om op te stappen toen hij aan de deur gezet werd. “Tja, in dat scenario moest Anderlecht me nog een ontslagvergoeding, maar zo werkt dat nu eenmaal”, concludeert het icoon van de recordkampioen.

Poll: Zou jij Zetterberg graag zien terugkeren bij paars-wit?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 4 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023