Échte reden voor afscheid Eden Hazard bij Duivels onthuld: “Hypocrisie”

Échte reden voor afscheid Eden Hazard bij Duivels onthuld: “Hypocrisie”
Zondag 26 maart 2023 - 22:00   I   door Redactie

Eden Hazard besloot vlak na het wereldkampioenschap in Qatar zijn schoenen als Rode Duivel aan de haak te hangen. Hij wilde zich helemaal focussen op zijn club, Real Madrid.

Maar dat is kennelijk niet de enige reden dat hij afgehaakt heeft. Zijn broer — Kylian, die voor RWDM speelt — kent de échte hoofdreden voor zijn afscheid. Bij Het Laatste Nieuws heeft hij het over Eden: “Ik denk dat hij bij de Duivels zijn parcours afgelegd heeft.”

“Hij zag nieuwe jongeren aankomen en wilde de fakkel doorgeven, zónder schrik dat België niets meer zou winnen”, verklaart de RWDM-speler. “Eden realiseerde zich dat hij niet de plek wou innemen van iemand die het meer verdient.”

“Allez… ‘verdient’ is niet het juiste woord”, gaat de jonge Hazard verder. “Eden en Thorgan hebben hun plek bij de nationale ploeg altijd verdiend! Ze toonden zich altijd.” Hazard zal nu normaal ook minder kritiek vanuit België over zich heen krijgen.

Hypocrisie

“Iedereen die kritiek gaf op Eden, zag na de eerste WK-match dat Eden als één van de weinigen goed op zijn benen stond en wat geprobeerd heeft. En zij die vonden dat hij geen selectie verdiende, zijn nu triest dat hij gestopt is. In het voetbal is er veel hypocrisie”, was Kylian zijn duidelijke conclusie.

Poll: Zal Eden Hazard (32) ooit nog terugkeren bij de Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023