De Rode Duivels schrikken op: Ex-bondscoach Roberto Martinez verbaast

De Rode Duivels schrikken op: Ex-bondscoach Roberto Martinez verbaast
Maandag 27 maart 2023 - 11:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn goed aan hun eerste campagne onder Domenico Tedesco begonnen. Ze wonnen vrijdag met 0-3 van Zweden.

Tedesco werd aangeduid als opvolger van Roberto Martinez, die na het WK in Qatar afzwaaide. De Spaanse trainer had zelf ook snel een nieuwe job te pakken, hij is sinds kort aan de slag als bondscoach van Portugal.

Daar heeft hij inmiddels zijn eerste twee matchen achter de rug. Portugal won met 4-0 tegen Lichtenstein en 0-6 in Luxemburg. Cristiano Ronaldo was goed voor vier van de tien doelpunten. Dat is toch best verrassend.

Een groot deel van Portugal had namelijk verwacht dat de superster gepasseerd ging worden. Martinez koos om de 38-jarige er toch bij te nemen, met succes. Portugal was tegen de kleine voetballanden heer en meester, dat toonden ook de overweldigende statistieken aan.

Portugal

In Portugal werd Martinez aanvankelijk door heel wat mensen niet zo positief ontvangen. Na de twee zeges van afgelopen week lijkt die perceptie veranderd te zijn. “Martinez is een legende” en “Martinez zijn voetbal ziet eruit als ‘prime Barcelona!”, lieten enkele fans via Twitter weten. 

Poll: Zal Portugal op het EK van 2024 minstens de halve finale halen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023