Club-bestuur kijkt op: Carl Hoefkens laat zich verrassend uit over ontslag

Club-bestuur kijkt op: Carl Hoefkens laat zich verrassend uit over ontslag
Maandag 27 maart 2023 - 16:00   I   door Redactie

Carl Hoefkens werd deze winter aan de deur gezet bij Club Brugge. Het bestuur wilde niet verder met de beloftevolle trainer na mindere resultaten in de competitie en de beker.

In de Champions League wist Hoefkens Club weliswaar voor het eerst te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Voor die prestatie werd hij maandag nog maar eens beloond. Hoefkens werd genomineerd voor de Trofee Raymond Goethals.

Winnen deed hij niet, maar de nominatie moet — na amper een half seizoen T1 geweest te zijn —  wél als een kleine overwinning aangevoeld hebben. Na de uitreiking sprak Hoefkens met Het Nieuwsblad over zijn ontslag: “Ik vind het nog steeds een snelle beslissing van het bestuur.”

“Op dat moment stonden we vierde in de stand met twee punten minder dan Antwerp en vijf punten minder dan Union. Van Genk wist ik dat ze nog een terugval zouden kennen”, verklaart Hoefkens. “En we zaten in de tweede ronde van de Champions League!"

Verbazing

“Zo slecht was dat niet en ik heb er nog altijd een goed gevoel aan overgehouden”, concludeert hij. “Het waren alleen de twee, drie laatste wedstrijden dat het wat minder was en daarom verbaasde het me ook dat er zo snel tot ontslag werd overgegaan!”

Poll: Heeft Club Hoefkens te vroeg aan de kant geschoven?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024