Tedesco onthult: Déze Club- én Anderlecht-spelers mogen hopen op selectie

Tedesco onthult: Déze Club- én Anderlecht-spelers mogen hopen op selectie
Woensdag 29 maart 2023 - 09:00   I   door Redactie

De Duivels wonnen dinsdag met 2-3 tegen Duitsland. Bondscoach Tedesco was natuurlijk uitermate tevreden van zijn team, al waren er ook enkele werkpuntjes.

In de tweede helft mocht Alexis Saelemaekers bijvoorbeeld invallen als linksachter en dat was geen succes. In de eerste helft werd Arthur Theate daar geposteerd, maar Tedesco wou hem ook 45 minuten centraal naast Wout Faes laten spelen.

Op een persconferentie na de wedstrijd liet de Italiaanse Duitser weten dat de Belgen niet zo veel mogelijkheden hebben op de linksachter: “Alexis trainde goed en ik wou zien wat hij daar kon.”

“In sommige omstandigheden kan ook Castagne daar spelen, maar die heeft me gezegd dat hij zich beter voelt op rechts.” Zijn er dan nog andere vervangers voor Theate op links?: “Ik zag maandagavond de U21 en daar zijn ook opties.”

Club en Anderlecht

De U21 wist maandag met 3-2 te winnen tegen Japan na doelpunten van Ramazani, Vertessen en Vaesen (VIDEO). Er kwamen twee spelers in actie op de linksachter: Maxim De Cuyper (Club/Westerlo) en Killian Sardella (Anderlecht).

Daarnaast kwamen ook Hugo Siquet (Cercle) en Mattise Samoise (AA Gent) in actie, al voelen zij zich (net als Sardella) beter op rechts. De enige linkspoot uit het lijstje is dus De Cuyper. De Duivels spelen op 17/06 hun volgende interland tegen Oostenrijk.

Poll: Als jij Tedesco zou zijn, wie zou je dan kiezen voor de volgende selectie?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Westerlo

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024