Níet De Bruyne of Lukaku: “Híj is de allerbelangrijkste speler bij Duivels”

Níet De Bruyne of Lukaku: “Híj is de allerbelangrijkste speler bij Duivels”
Woensdag 29 maart 2023 - 17:00   I   door Redactie

Na de 2-3 overwinning tegen Duitsland is alles dat we lezen over de Duivels positief. In het eerste halfuur deden onze nationale helden alle monden in Europa openvallen.

Kevin De Bruyne werd terecht uitgeroepen tot ‘Man van de Match’, terwijl Romelu Lukaku na zijn hattrick tegen Zweden opnieuw wist te scoren. Ook voormalig bondscoach Marc Wilmots is bijzonder lyrisch over de Duivels en bondscoach Tedesco.

Bij RTBF laat hij weten dat hij onder de indruk is van het duo Onana-Mangala en ziet hij dat De Bruyne bevrijd speelt als nummer tien. Toch is er volgens hem één speler nóg belangrijker voor de Duivels: Timothy Castagne. Daar heeft hij een opvallende verklaring voor.

“Timothy kan zowel links als rechts spelen en die posities zijn al tien jaar ons probleem”, verklaart de ex-Rode Duivel. De Duivels hebben inderdaad al lang weinig goede verdedigende flankspelers. Alderweireld en Vertonghen moesten daar bijvoorbeeld jarenlang depanneren.

Toekomst

Tegen Duitsland liet Tedesco Saelemaekers in de tweede helft op links spelen. Het grootste probleem is dat de meeste goede vleugelverdedigers bij de Duivels rechtsvoetig zijn. De bondscoach liet wel al weten dat hij bij de U21 een opvallende oplossing ziet.

Poll: Ben jij het eens met Wilmots?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024